torstaina, elokuuta 06, 2009

Herttoniemen pioneita

Löytyivätpä pionikuvat vihdoin. Aika huonoja ne tosin ovat, mutta liitän ne tähän kun ehdin luvata. Kovin aurinkoisella säällä kuvista tulee helposti liian tummia, enkä viitsi erikseen muutella kuvien valoisuutta tms.

Pionit kasvavat siis Herttoniemen kartanon barokkipuutarhassa. Niiden alkuperä on jostain 1930-luvulta, mutta tarkempaa tietoa ei ole saatavilla. Kuvat on otettu 2.7.

Pioneista olisi kiva saada lisää tietoa.

Kartanon porraspielissä kasvaa pallomaisiksi leikatut jasmikkeet. Niiden kukinta on lyhyt, mutta viehättävä. Ja tuoksu on ihana. Tämäkin kuva on otettu 2.7, eli barokkipuutarhassa kaikki näyttävimmät elementit ovat parhaimmillaan yhtä aikaa. Se on yksi ratkaisu; usein pyritään koko kesän jatkuvaan tasaiseen kukintaan. Minusta on hauskaa, että välillä panostetaan muutaman viikon upeuteen. Ja kuten muistatte, värikkyyttä riittää kyllä myös alkukesälle tulppaanien, skillojen ja syreenien kukkiessa. Syksyllä pääosan ottanevat suuret jalopuut värittyvine lehtineen, mutta se jää vielä nähtäväksi.

Olen puutarharetkeillyt silloin tällöin, mutta aika ei tunnu riittävän tietokoneen avaamiseen ja blogin kirjoittamiseen. Raportit tulevat siis viiveellä.

Ei kommentteja: