maanantaina, toukokuuta 03, 2010

Kevät kukkii

Scillat ovat upeita juuri nyt. Sinisten kukkamattojen tuoksukin on huumaava. Seuraavaksi nousevat käenrieskat ja mukulaleinikit; keltainen pilkottaa jo sinisyyden lomasta.

Ja muitakin värejä on tietysti, vaikka nuo siniset nurmiaallot ovatkin tämänhetkisiä suosikkejani.


Olen vähän harkinnut jonkin puutarha-aiheisen lehden tilaamista. Tuntuu että olen tippunut kärryiltä niiden vuosien aikana, jolloin ainoa kosketukseni puutarha-alaan on ollut pikkuinen palstaviljelmä. Lehtien avulla pysyisi hyvin perillä ajankohtaisista asioista. Trendit olisi hyvä tuntea vaikka niitä ei itse seuraisikaan, mutta vielä tärkeämpää on se, että koko ajan tulee uusia tutkimustuloksia erilaisten työtapojen käyttökelpoisuudesta. Minulle on aikoinaan opetettu, että kuorikatetta on turha laittaa 20 cm ohuempaa kerrosta, mutta nytpä onkin todettu paksun kerroksen haittaavan kasveja ja katekerroksen paksuus saisi ollakin vain noin 5 cm. Lisäksi kasvien nimet vaihtuvat tiuhaan tahtiin. Tämä vahvistaa näkemystäni siitä, että nimet eivät ole loppujen lopuksi niin tärkeitä; tärkeätä on tuntea itse kasvi ja sen elintavat.

Kirjastojen lehtisaleja kannattaisi tietysti suosia tiedonjanossaan, mutta olisihan se ylellistä saada lehti oikein kotiin kannettuna. Toisaalta olen hamsteri, eli kymmenen vuoden takaisia vuosikertoja löytyy kaappien kätköistä. Ja totta kyllä, niistä on ollut monta kertaa apua tiedon etsinnässä! Pitäisikö siis annostella itselleen kerran kuussa yksi vanha, ajankohtaan sopiva lehti?

Jos uuden lehden tilaisin, päätyisin ehkä Kotipuutarhaan, joka vaikuttaa ainakin viimeisen tarjousnumeron perusteella kiinnostavalta ja monipuoliselta. Toisaalta olisi mukava ostella erilaisia lehtiä sen mukaan, mitä kannessa kulloinkin luvataan. En tiedä; jään harkitsemaan tätä tilaamisasiaa.

Ei kommentteja: